![]() |
Kazandibi Tatlısı
Malzemeler: 1 kilo süt 1,5 su bardağı toz şeker 3 parça damla sakızı 3 çorba kaşığı pirinç unu 2 çorba kaşığı nişasta Yapılışı: Bir tencereye soğuksütü, toz şekeri, pirinç ununu, nişastayı koyuyoruz. Bir çorba kaşığıtoz şekeri ve damla sakızını havanda dövüyoruz. Tenceremizin içinealıyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Ocağa koyuyoruz. Süreklikarıştırarak kaynatıyoruz. Kaynayınca kıvamını kontrol ediyoruz. Kısıkateşte kaynatmaya devam ediyoruz. Alüminyum bir tepsiye biraz pudraşekeri serpip üzerine biraz muhallebiden ilave edip ocağa alıp birköşesinden başlayarak spatula ile yayıyoruz. Dibini kazımadanmuhallebiyi sürekli karıştırarak yakıyoruz. Bütün tepsimizin zemininikapladıktan sonra üzerine tencerede kaynamakta olan muhallebimizidöküyoruz. Sonra ıslak bir bezi aaagaha serip üzerine kazandibitepsisini koyup soğumaya bırakıyoruz. Ilıkken buzdolabına kaldırıp,soğuduktan sonra dolaptan alıp dilim dilim kesip spatula yardımıylaters çevirip, servise hazır hale getiriyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.