![]() |
Kuymak Yemek Tarifi
MALZEME: Katı yağ 4 çorba kaşığı Beyaz köy peyniri 250 gr. Su 4 su bardağı Tuz Mısır unu 2 su bardağı YAPILIŞI: Yağın iki kaşığını tencerede eritin. Yağ kızınca azar azar suyu ekleyip bir taşım kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Kaynamakta olan suya azar azar mısır ununu katın, sürekli karıştırarak unu suya yedirin. Ateşi kısın, yavaş yavaş, lapa kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 10 dakika karıştırarak pişirin. Peyniri ince ince dilimleyip tencereye katın. Ateşi kısıp, karıştırmayı sürdürerek peynir tümüyle eriyinceye kadar yaklaşık 4-5 dakika pişirip ateşten alın. Kalan yağı üzerine koyun, eriterek servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.