Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 02:20 AM |
Özel Soslu Domates Dolması
Malzemeler
Mutfak Zorluk **Süre 60 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem
20 Adet kiraz domates
15 Çorba kaşığı ezilmiş grissini
2 Çorba kaşığı sarımsak sosu
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
2 Çorba kaşığı gravyer peyniri
3 Adet yumurta
1 Adet yumurta sarısı
10 Çorba kaşığı krema
Yarım su bardağı süt
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
- Yıkanmış ve kurulanmış domateslerin tepesini kapak şeklinde kesin.
- İçini oyup, hafifçe tuzlayın.
- Bir tepsiye ters çevirip, suyunun süzülmesi için yarım saat bekletin.
- Grissiniyi teflon tavada tahta kaşıkla karıştırarak kavurup soğumaya bırakın.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Yumurtaları derin bir kaseye kırın.
- Tuz ve karabiber serpip, mikserle köpük köpük olana dek çırpın.
- Krema, süt ve peynirleri ekleyip karıştırın.
- Tuz ve karabiber serpin.
- Sarımsaklı sos ile grissiniyi koyu bir kıvamda çırpın.
- Domateslerin içine hazırladığınız bu harçtan doldurun.
- Yağlanmış 28 santim çapındaki fırın kalıbına düzenli aralıklarla dizin.
- Kapak şeklinde kestiğiniz kısımları üzerine kapatıp yağ sürün.
- Yumurtalı karışımı kalıbın kenarına, domateslerin üzerine gelmemesine dikkat ederek dökün (sos domateslerin yarısını geçmemeli).
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yarım saat pişirin.
- 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
|