![]() |
Tuzlu Yoğurt Hatay'a Özgü...
TUZLU YOĞURT
malzemeler: -10 kg keçi sütü -1/2kg taze yoğurt -2 yemek kaşığı tuz yapılışı: Süt kaynatılıp ılıtılır,el dayanacak sıcaklığa gelince içine yoğurt katılıp karıştırlır. Ağzı kapatılıp üstü örtülür. Mayalanınca geniş bir kaba alınıp biraz karıştırılarak harlı ateşe konulur. Bu büyük tahta kaşıkla dibi tutturulmadan devamlı karıştırılır, tuzu konur göz göz olup patlamaya başlayınca, bir tabağa biraz alınarak kıvamı kontrol edilir. Süzme yoğurt koyuluğuna gelince ocaktan indirilip başka bir kaba alınır. (Sulanmaması için sıcakken içine kesinlikle kaşık batırılmamalıdır) Soğumaya bırakılır, iyice soğuduktan sonra kavanozlara konularak ağzı zeytinyağlı bir tülbentle kapatılıp kapağı yerleştirilir. Ardından da kahvaltıda yemek için tuzluyoğurtun üzerine kırmızı biber serpiştirilir ve zeytinyağı konulur.... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.