![]() |
Fırında Hamsi Tava
Yemeğin adına bakınca nasıl tava yemeği fırında yapılır diye düşünebilirsiniz. Hamsi tavayı en iyi yapan lokantalarda yediğimiz lezzeti bu hafta denediğim bu tarifte yakaladığımı belirtebilirim. Balık kılçığı ne zengin kalsiyum kaynaklarındandır. Hamsi küçük balıklardan olup iyi piştiğinde kılçığı ile tüketilebilen nadir balıklardandır. Süt-yoğurt gibi ürünleri fazla tüketemeyen kişilere kalsiyum alımını artırmak için kılçıklı balık yemelerini öneriyorum. Malzemeler (4 kişilik) 1 kg hamsi 4 çorba kaşığı mısır unu ½ tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızıbiber 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yapılışı: Hamsiyi ayıklayın. (Kafa ve kılçıklarını ayıklamayın) Yıkadıktan sonra süzgece koyup tüm suyunu süzdürün. Fırın tepsisine yağlı kâğıdı serin balıkları, mısır ununu, tuz ve kırmızıbiberi yağlı kâğıdın üstüne alıp güzelce karıştırın. Unlanmış hamsileri tek sıra olacak şekilde tepsiye dizin. Üst üste balık gelmemesine özellikle dikkat edin. Aksi halde çıtır çıtır olmayacaktır. Önceden ısttığınız 200 derecedeki fırına tepsiyi yerleştirin. 20 dakika pişmeye bırakın. Hamsinin kızarması için piştikten sonra fırını turbo ya da ızgara ayara alıp 5 dakika daha fırında tutun. Yeşil salata-roka ve haşlanmış patates ile servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.