![]() |
Mayonez Soslu & Kaparili Söğüş Et
Malzemeler:
* 400 gram dana but * 2 adet havuç * 160 gr light konserve tonbalığı * Yarım su bardağı light mayonez * 1 su bardağı light yoğurt * 2 çorba kaşığı kapari * 2 adet taze soğan * 2 adet defne yaprağı * Birkaç adet salata yaprağı ve tuz. Hazırlanması: * Havuçları temizleyip doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. * Havuç, soğan ve defne yaprağını tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. Orta ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin. * Eti ilave edip ateşi kısın ve et yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. * Eti kevgirle ayrı bir tabağa alıp soğumaya bırakın. * Kapariyi yıkayıp süzün. Tonbalığını iyice süzün. * 1 kaşık kapari, tonbalığı, mayonez ve yoğurdu robotta püre halinde ezin. * Hazırladığınız sosu servis tabağına alıp üzerine eti ve ayırdığınız kapariyi ilave edin. * Salata yaprakları eşliğinde servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.