ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   İrmikli Izgara Köfte (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708692)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:33 AM

İrmikli İzgara Köfte
 

Evde yapılan köftelere genellikle ekmek içi ya da galeta unu kullanılır. Bu tarifte ekmek yerine irmik kullandım. Lezzeti ve yumuşaklığı tam istediğim gibi oldu. İrmikli ızgara köfte kıymadan dolayı oldukça zengin protein, demir ve irmikten dolayı B1 vitamini içeriyor. Tabi besin öğeleri sadece bunlarla sınırlı değil. Yağsız kıyma kullanıldığı için de doymuş yağ oranı azalmış oluyor.
Özellikle çalışan bireyler bir seferde fazlaca yaparak derin dondurucuya irmikli ızgara köfte koyabilirler. Böylece dolapta pişmeye hazır her daim ana yemeğiniz bulunabilir.

Malzemeler ( 4 kişilik)
250 gr Yağsız dana kıyması
1 yumurta
2 baş kuru soğan
½ su bardağı irmik
½ su bardağı su
1/8 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı yeni bahar
Tuz, karabiber, kimyon

Yapılışı:
Kıyma, yumurta, rendenmiş soğan, irmik ve suyu güzelce karıştırın. Yaklaşık 5-10 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu sırada maydanozları ayıklayıp yıkayın ve ince ince kıyın. Dinlendirdiğiniz köfte karışımını çıkarıp maydanozunu ekleyin ve güzelce yoğurun. Arzu ettiğiniz büyüklükte köfteler yapın. Fırında ya da ocak üstü ızgara tavasında hiç yağ eklemeden pişirin. Domates, biber gibi sebzelerle süsleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.