![]() |
Fırında Kabak Turta
Malzemeler (4 kişilik)
· 4 orta boy kabak · 5 dal dereotu · 1 orta boy soğan · 1 yemek kaşığı zeytinyağı · 1 kahve fincanı su · 8 çorba kaşığı yoğurt · 1 adet yumurta · 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu · Karabiber, Tuz Yapılışı: · Kabakları temizleyip halka şeklinde dilimleyin. Soğanı soyup ince ince doğrayın. Dereotunu ince kıyın. · Zeytinyağını teflon tavada kızdırıp soğanı kavurun. · Kabağı ilave edip hafif kavurun. 1 fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. · Dereotu, tuz ve karabiber kabağın üzerine dökün. · Derin bir kasede yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu çırpıp kabağa ilave edin ve karıştırın. · Yuvarlak fırın kalıbına yağlı kağıdı serin. Hazırladığınız karışımı fırın kalıbına boşaltıp yayın. · Önceden ısıttığınız 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. · Sıcak ya da soğuk dilimleyerek servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.