![]() |
Sebzeli Dana Kontrafile İzgara
Kırmızı et demir yönünden biyoyararlılığı en yüksek ve zengin temel gıdamızdır. Her ne kadar kolesterol içeriği yüksek olsa da tüketilmediğinde bazı amino asitler ve minerallerin eksikliği görülebilir. Çocukların haftada 3-5 kez, yetişkinlerin ise haftada 1-2 kez kırmızı et veya kırmızı et giren yemekleri tüketmeleri sağlıklı beslenme açısından gereklidir. Bugün vereceğim tarifte dana kontrafile kullanma sebebim çabuk pişiyor olması ve yağ oranının düşük olması. Yemeğin fotoğrafına bakınca soteye benzetebilirsiniz, zaman darlığından dolayı etleri ince şeritler halinde kestiğim için görüntünün bu hale geldiğini söyleyebilirim. Ancak lezzet, pratiklik ve hafiflik konusunda yine tam puan alan bir yemek olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Malzemeler (4 kişilik) 4 dilim yağsız dana kontrafile (toplam 350 gr, her bir dilim yaklaşık 90 gr) 1 adet yeşil dolmalık biber 1 adet sarı dolmalık biber (elinizde sarı biber yoksa yeşilden iki adet kullanabilirsiniz) 1 adet kırmızı tatlı biber 2 orta boy kuru soğan 2-3 diş sarımsak 2 orta boy domates 1 yemek kaşığı sıvı yağ Karabiber Tuz Yapılışı: Kıyılmış soğan, sarımsak, karabiber ve zeytinyağını karıştırın ve etleri bu karıma yatırın. Siz sebzeleri hazırlayana kadar etleri buzdolabında bekletin. Biberleri ve domatesleri yıkayıp jülyen doğrayın. Izgara tavası, tost makinesi ya da dumansız ızgara tencerenize etleri koyup 15 dakika pişirin. Etler suyunu çekmeye başladığı sırada biberleri ekleyin. Biberler hafif ölünce etin sertliğini kontrol edin, eğer yenilecek kıvama geldiyse domatesleri ekleyip etlerle karıştırın. Arzu ederseniz kekik serperek yanında bol salata ile sıcak servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.