![]() |
Fırında Kıymalı Karnabahar
Malzemeler (4 kişilik)
1 orta boy karnabahar (800 gr) ½ limon 250 gr yağsız dana kıyma 1 baş kuru soğan 2 orta boy rendelenmiş domates veya domates suyu Karabiber, pulbiber, tuz Üzerinin sosu için: 2 bardak light süt 2 yemek kaşığı tam buğday unu 100 gr rendelenmiş light kaşar 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yapılışı: Karnabaharı parçalara ayırıp güzelce yıkayın. Yarım limonun suyu ile beraber 1 su bardağı su ilave edip 10 dakika haşlayın. Karnabaharların tamamen haşlanmamasına dikkat edin çünkü fırına gireceği için biraz diri kalması gerekli. Bir tencerede ince doğranmış kuru soğan, domates ve kıymayı baharatlarla birlikte 10 dakika karıştırarak pişirin. Sos tavasında zeytinyağı ile unu kavurun ve yavaş yavaş sütü ilave edin. Muhallebi kıvamından biraz daha sıvı bir sos elde edeceksiniz. Fırın kabına haşlanmış karnabaharları yerleştirin. Kıymalı karışımı eşit bir şekilde karnabaharların üzerine yayın. Beşamel sosunu da döktükten sonra 150 derece önceden ısınmış fırında 20 dakika pişirin. En son rendelenmiş light kaşarı ilave edip üstü kızarana kadar pişirmeye devam edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.