![]() |
Ekşili Köfte-İ
Malzeme:
300 gr kıyma, 3 su bardağı ince bulgur, 2,5 su bardağı et suyu, 2 adet soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 3 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul biber, kuru nane, Tarif: Bulguru ayıklanıp yıkayın. Derince bir kaba koyup kıyma ve tuz ilave ederek iyice yoğurun. Küçük yuvarlak köfteler hazırlayın. Bir tencerede soğanları rendeleyip, yağda kavurun. Salçaları ilave ederek karıştırın. Et suyu, haşlanmış nohut, tuz ve biberi ekleyerek 8-9 dakika kadar kaynatın. Köfteleri tencereye atıp orta hararetli ateşte 15 dakika pişirin. Sumağı ilave edip ocaktan alın. Sarmısakları iyice dövün. Kızgın yağda sarmısak, nane ve pul biberi iyice kavurun. Bu karışımı köftelerin üzerine döküp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.