ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Portakallı Ve Hardallı Kuzu Eti (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708538)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:24 AM

Portakallı Ve Hardallı Kuzu Eti
 

PORTAKALLI VE HARDALLI KUZU ETİ

=MALZEMELER=

Portakal Sosu İçin Malzemeler:

1 Su bardağı portakal suyu

50 gr. Hardal

2 yemek kaşığı kahverengi şeker

1-1/2 yemek kaşığı mısır nişastası

(Malzemeler)

500 gr. Doğranmış taze mantar

150 gr. Doğranmış yeşil soğan

2 yemek kaşığı soya yağı

1,5 kg kemiksiz kuzu eti

1 kg haşlanmış pirinç

Mandalina ve portakal dilimleri

Kavrulmuş badem

=HAZIRLANIŞI =

Portakal sosu için verilen malzemeleri kanştırıp bir kenarda bekletin. Bir tencerede soya yağında doğranmış taze mantar ve yeşil soğanı pişirip bir kenarda bekletin. Kuzu etini dilimleyerek kahverengi bir renk alana kadar kızartın. Hazırlamış olduğunuz portakal sosunu mantarlara ilave edin ve karıştırın. Haşlanmış pirinci de ekleyerek karışımı ısınıncaya kadar pişirin. Etleri ve portakal dilimlerini ilave edin. Üzerine kavrulmuş badem serperek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.