![]() |
Canciğer Tavuk
Canciğer tavuk
Ciğerin zarları soyulur bolca yıkanır. Suda haşlanır süzülür. Tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Pirinç tuzlu sıcak suda bir saat bekletilir. İyice yıkanır. Süzülür. Tencereye yağ konur. Kızınca soğan ilave edilir 1-2 kez çevrilir. Ciğerler rengi dönene kadar kavrulur. 2.5 bardak su, defne yaprağı ve şeker ilave edilir. Kaynayınca pirinç konur karıştırılır. Kısık ateşte 20 dakika pişirilir. Bol karabiber serpilir. Tavuk limonlu suyla ovulur. 1 kaşık tereyağı eritilir. İçine bir tatlı kaşığı bal konur. Tavuğun üzerine sürülüp 200 derecelik fırında 1 saat pişirilir. İçine hazırlanan pilav doldurulur. Sıcak servis yapılır. MALZEMELER * 1 bütün tavuk * 2,5 su bardağı pirinç * 100gr. tavuk ciğeri * 1adet rendelenmiş soğan * 1 adet kesme şeker * 1 çorba kaşığı kuş üzümü * 1 çorba kaşığı fıstık * 2 kaşık yağ * Tuz * Karabiber * 2,5 bardak su * 1 defne yaprağı * 1 adet kesme şeker * Yarım demet dereotu |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.