ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kurufasulye Köftesikurufasulye Köftesi Fasulye Akşamdan Islatılır, İyice Haşlanır, Süzgeçten Geç (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708497)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:31 AM

Kurufasulye Köftesikurufasulye Köftesi Fasulye Akşamdan İslatılır, İyice Haşlanır, Süzgeçten Geç
 
Kurufasulye köftesi



Fasulye akşamdan ıslatılır, iyice haşlanır, süzgeçten geçirilir. Kıyma soğan ile tavada, hiç suyu kalmayacak şekilde kavrulur. İçine tuz, karabiber, ceviz, kırmızı biber konur, karıştırılır. Ceviz büyüklüğünde parça kopartılır, elle içi açılır, içine kıyma konur, kapatılır. Önce una, sonra yumurtaya bulanır. Kızgın yağda kızartılır, maydonoz ile servis yapılır.

MALZEMELER

* 1 su bardağı haşlanmış fasulye

* 1 soğan

* 1 çorba kaşığı ceviz veya badem

* 2 çorba kaşığı kıyma

* Kızartmak için sıvıyağ

* 1 yumurta

* Biraz maydonoz

* Tuz

* Karabiber

* Kırmızı biber

* Tarçın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.