Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 01:42 AM |
Bahar Kebabi |
Bahar Kebabı:
Malzemeler:
- 2 kuru soğan veya 8-10 adet arpacık soğan
- yarım kg bonfile, kuşbaşı doğranmış
- 2 adet patates
- 2 adet kereviz
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı dondurulmuş veya konserve bezelye
- kaynamış su
Hazırlanması:[*] Soğanları soyup etlerle beraber kavurun. Kapağını kapatıp bıraktığı suyu çekmesini sağlayın. [*] Sebzeleri soyup küp küp doğrayın. Sırayla patates, havuç ve kerevizi ekleyip kavurmaya devam edin. [*] Eğer dondurulmuş bezelye kullanıyorsanız tencereye ilave edin. Üzerlerini geçecek kadar kaynamış su ekleyin. Konserve kullanıyorsanız sebzeler pişip etler iyice yumuşadıktan sonra da ekleyebilirsiniz. [*] En son tuzunu ilave edip servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.