![]() |
Kuzu Etli İspanak Kökü
Kuzu etli ıspanak kökü
Tereyağını eritip, yemeklik doğradığınız soğanı ve etleri içine ilave edin. Etler suyunu çekip bırakana kadar kavurun ve üzerine bir buçuk su bardağı sıcak su ekleyin. Etler iyice pişince tencerenin ortasına toplayın ve etraflarına ıspanak köklerini dizin. Karabiber ve tuz ekleyip, 15 dakika orta ateşte pişirin. Bir kapta yumurta sarısı, un ve limonu çırptıktan sonra, yemeğin üzerine gezdirin. Bu şekilde 5 dakika daha pişirip, sıcak olarak servis yapın. Malzemeler 4 Kişilik *2 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet soğan * 150 gr. kuşbaşı kuzu eti * Bir buçuk su bardağı sıcak su * 1 kg. ıspanağın kökü * 1 adet yumurtanın sarısı * 2 çorba kaşığı limon suyu * 1 çorba kaşığı un |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.