![]() |
Gulaş |
Gulaş
Malzemesi: Malzemeler: 1 kilo kuşbaşı dana eti 3 adet soğan karabiber kırmızı biber tuz yarım kaşık kekik maydonoz bir yemek kaşığı sirke bir tahtakaşığı un Tarifi: Yapılışı: Tereyeğı eritip dana etini ilave edin pişmine yakın içine üç adet halkahalinde doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar sararınca karabiber, kırmızı biber, yarımkaşık kekik ve tuz ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın. Bir yemek kaşığı sirke ilave edip etler pişmeye yakın yarım litre su ekleyin. Bir kepçe et suyu alın, bu suya bir tahta kaşığı unu bulamaç yapın etlere ekleyin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin, maydanoz ekleyip servisi yapın. AFİYET OLSUN… |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.