![]() |
Yaz Türlüsü Tarifi
Malzemeler. YAZ TÜRLÜSÜ(4 kişilik) * 1,5 kg.kuşbaşı kuzu eti * 250 gram taze fasulye * 2 orta boy kabak * 2 orta boy patlıcan * 2 orta boy soğan * 100 gram yeşil biber * 1/2 kg.domates * 4-5 diş sarmısak Yapılışı: YAZ TÜRLÜSÜ YAZ TÜRLÜSÜ 1 - Uygun boy termik tabanlı tencereye sırası ile et,zevke göre hazırlanmış taze fasulye,soğan, sarmısak,patlıcan,biber,kabak ve domates koyulur, tuzu ilave edilerek kapağı kapatılır. 2 - Alev ayarı yapıldıktan 50 dakika sonra ocak söndürülür.5-10 dakika dinlendirildikten sonra servis yapılır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.