ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   İçli Köfte-İ (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708265)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:09 AM

İçli Köfte-İ
 
İÇLİ KÖFTE-I

Malzeme:

250 gr yağsız dana kıyma,
1 kg çiğ köftelik bulgur,
1 çorba kaşığı dövülmüş kişniş,
750 gr iri çekilmiş yağlı kıyma,
iki çorba kaşığı tereyağ,
pul biber,
1 demet maydanoz,
100 gr ceviz içi,
3 baş soğan,
sıvıyağ,
karabiber,
tuz,
Tarif:

İnce doğranmış soğanları tereyağında pembeleşinceye kadar kavun. Üzerine iri çekilmiş yağlı kıymayı ilave edip, beraberce kavurun. İçine karabiber, kırmızı biber, tuz ve ince doğranmış maydanoz ekleyin, karıştırın ve ateşten alın. İrice kırdığınız cevizi ilave edip tekrar karıştırın.
Ayrı bir kapta bulgur, dövülmüş kişniş ve tuzu karıştırın. Su katıp hamur haline getirin. 250 gr kıymayı ekleyip, iyice yoğurun. Köfte hamurundan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, avuç içinde işaret parmağınızla dolmalık biber şekline sokun, içine hazırladığınız içten koyup, kapatın. Kaynar suyun içinde haşlayın. Kızgın ayçiçek yağında alt üst ederek kızartıp, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.