![]() |
Pırasa Sahan Musakkası Tarifi
• 1 kg pırasa • 250 gr kıyma • 4-5 adet soğan • 2 adet domates • Yarım demet maydanoz • 1 fincan sıvıyağ • Tuz, karabiber 1- Pırasa ince ince doğranır. Tavada yağ kızdırılıp, pırasalar konup kavrulur. 2- Kavrulan pırasalar ateşe dayanıklı bir sahana yayılır. Soğanlar soyulup, doğranır. 3- Tavaya sıvıyağ, soğan ve kıyma konulup kavrulur. Doğranmış domates ve tuz, karabiber katılıp, bir miktar daha kavrulur. Kıyılmış maydanoz ilave edilip, ateşten alınır. 4- Sahandaki pırasaların üzerine kıymalı iç yerleştirilir. Et suyu veya su ilave edilip pişirilir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.