![]() |
Sarımsaklı Dana Eti
SARIMSAKLI DANA ETİ TARİFİ
. 1 kilo kuşbaşı dana eti . 1 çorba kaşığı un . 2 çorba kaşığı margarin . 6 diş sarımsak . 2 adet domates . 2 adet sivri biber . yarım su bardağı elma sirkesi . karabiber . tuz http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Yapılışı Margarini hafif eritin. Yıkanmış kuşbaşı eti ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakın. Etler kızarmaya başladığında 1 çay bardağı suda ezilmiş un ilave edin. Sarımsakları soyun. Bütün olarak içine atın. Ete rendelediğiniz domates, küçük küçük doğradığınız biber, sirke, karabiber ve tuz ekleyin. Sos koyulaşıncaya kadar pişirin ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.