![]() |
Bezelyeli Kuzu Eti Hazırlama Süresi: 30 Pişirme Süresi: 45 Kişi Sayısı: 6
Bezelyeli Kuzu Eti Hazırlama Süresi: 30
Pişirme Süresi: 45 Kişi Sayısı: 6 Malzemesi: 500 gr. kuzu eti 2 yemek kaşığı tereyağı 2 adet havuç 1 su bardağı bezelye Yarım demet dereotu 1 çay fincanı yoğurt 1 çay bardağı un 3 adet yumurta Karabiber Tuz Tarifi: • Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye koyun, üzerine margarin, karabiber, tuz, arpacık soğanı ilave ederek kavurun. • Havuçları halka şeklinde doğrayıp, etin üzerine koyun. • Bezelye ve doğranmış dereotu ekleyip, 2 bardak su ilave edin. • Kısık ateşte pişen eti fırın kabına yerleştirin. • Ayrı bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın. • Hazırladığınız sosu etin üstünü kapatacak şekilde dökün. • 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin. • 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.