Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 02:28 AM |
Enginarlı Kuzu
Kullanılacak Malzemeler
- Dilimlenmiş taze kaşar
- 400 gr kuşbaşı kuzu eti
- 1 tane kuru soğan
- 8 enginar göbeği
- 2 biber
- 100 gr taze mantar
- 2 domates 2 diş sarmısak
Hazırlanma Şekli
Doğranmış soğanlara etler ve mantarlar ilave edilir. Bu karışım pişme noktasında iken, domates ve sarmısak ilave edilir. Daha önce bütün şeklinde haşlanmış olan enginar göbekleri, tepsiye yerleştirilir. Üzerine bu karışım ilave edilip, sonra dilimlenmiş kaşar peyniri örtülür. Fırında kaşar peynir kızarana kadar bekletilip çıkarılır. Tuzu ve karabiberi serpildikten sonra sıcak olarak servis yapılır
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.