ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Dirdir Kebabi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708145)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:29 AM

Dirdir Kebabi
 
MALZEME:

Koyun kuşbaşı 1,5 kg. Tereyağı 3 çorba kaşığı
Zeytinyağı 4 çorba kaşığı Et suyu 2 çay bardağı
Sirke 3 tatlı kaşığı Mercanköşk 1 tutam
Domates 4 adet Un
Tuz Karabiber

YAPILIŞI:
l. Bir cezvede 3 tatlı kaşığı sirke ve l tutam mercan köşkü l saat bekletin. Mercanköşk siraaai emip, cezvede 2 kaşık sirke kalana kadar kaynatıp soğumaya bırakın. 2. Et parçalarını una bulayın. Tereyağı ve zeytinyağı karışımını bir tavada kızdırın. Una bulanmış et parçalarını ilave edip etler nar rengini alıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. 3. Etlerin üzerine daha önce hazırladığınız mercan köşklü siraaai gezdirin. Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın. 2 çay bardağı et suyu ilave edin. 4. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayarak etlere ekleyin. Tavanın kapağını kapatarak etler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirin. Ocağı kapatıp bir süre dinlemeye bırakın. 5. Dırdır kebabını servis pirinç pilavıyla tabağına alın. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın. (6 kişilik)


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.