![]() |
Yagda Yumurta
MALZEMELER 4 ADET KÖY VEYA ÇiFTLiK YUMURTASI SIZMA VEYA EKSTRA EKSTRA ZEYTiN YAĞI VEYA TEREYAĞ TUZ, KARABİBER PİŞİRME KABI : MÜMKÜSE CAM KAPAKLI TEFLON TAVA HAZIRLANIŞI TAVAYA MAKUL MİKTARDA ( 50 GR ) ZEYTYİN YAĞI KOYUNUZ, VEYA ÇOK AZ ISITARAK ERİMESİNİ SAĞLADIĞINIZ TEREYAĞ İÇİNE 2 ADET YUMURTAYI İLAVE EDİNİZ. TUZ VE KARABİBER KOYDUKTAN SONRA TAVANIN CAM KAPAĞINI KAPATIN VE HIZLI ATEŞTE YUMURTANIN BEYAZI PİŞİNCEYE KADAR PİŞİRİNİZ. (3 DAKİKA YETER VE SARISI PİŞMESE DAHA İYİ OLUR ) NOT: GEREK TEREYAĞINI GEREK ZEYTİN YAĞINI TAVADA ASLA YAKMADAN YUMURTALARI İLAVE EDİNİZ. ZATEN İŞİN PÜF NOKTASI DA BURASIDIR.DİĞER SIVI VEYA KATI YAĞLAR TAVSİYE EDİLMEZ. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.