Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 02:33 AM |
Mısırlı İzgara Et
Malzemeler
Mutfak Zorluk **Süre 45 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem
800 gr ızgaralık dana biftek
Yarım su bardağı soya sosu
1 Çorba kaşığı tozşeker
4 Çorba kaşığı ketçap
1 Diş sarımsak
1 Adet soğan
2 Adet haşlanmış mısır
3 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 Tutam toz zencefil
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
- Ketçap, soya sosu, tozşeker, kıyılmış sarımsak, tuz, 2 tutam toz zencefil ve karabiberi geniş bir kapta karıştırın.
- Eti hazırladığınız marinata ilave edip 20 dakika bekletin.
- Haşlanmış mısırı 2 parmak eninde kesin.
- Fırın ızgarasını 220 dereceye ayarlayın.
- Et mısırı 15 dakika sık sık çevirerek kızartın.
- Pişerken marinet suyunu etin üzerine dökün.
- Yağı teflon tavada kızdırın.
- Halka halka doğranmış soğanı hafifçe pembeleştirin.
- Sıcak etin yanında mısırla birlikte servis yapın
__________________
|