ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mısırlı İzgara Et (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708124)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:33 AM

Mısırlı İzgara Et
 
Malzemeler
Mutfak Zorluk **Süre 45 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem
800 gr ızgaralık dana biftek
Yarım su bardağı soya sosu
1 Çorba kaşığı tozşeker
4 Çorba kaşığı ketçap
1 Diş sarımsak
1 Adet soğan
2 Adet haşlanmış mısır
3 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 Tutam toz zencefil
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Ketçap, soya sosu, tozşeker, kıyılmış sarımsak, tuz, 2 tutam toz zencefil ve karabiberi geniş bir kapta karıştırın.
  • Eti hazırladığınız marinata ilave edip 20 dakika bekletin.
  • Haşlanmış mısırı 2 parmak eninde kesin.
  • Fırın ızgarasını 220 dereceye ayarlayın.
  • Et mısırı 15 dakika sık sık çevirerek kızartın.
  • Pişerken marinet suyunu etin üzerine dökün.
  • Yağı teflon tavada kızdırın.
  • Halka halka doğranmış soğanı hafifçe pembeleştirin.
  • Sıcak etin yanında mısırla birlikte servis yapın
__________________


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.