ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   **** Gül Baklavası Güllü Baklava Tatlısı *** (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708010)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:48 AM

**** Gül Baklavası Güllü Baklava Tatlısı ***
 

**** GÜL BAKLAVASI GÜLLÜ BAKLAVA TATLISI ***
MALZEMELER:
* 2 adet yumurta
* 1 su bardagi süt
* Yarim su bardagi siviyag
* 1 yemek kasigi sirke
* Yarim tatli kasigi tuz
* Yarim paket kabartma tozu
* Alabaildigi kadar un
ACMAK ICIN
* Nisasta
ÜZERI ICIN:
* 150 gr .tereyag
* Ceviz veya findik
SERBETI ICIN:
* 5 su bardagi su
* 4 su bardagi seker
* 1 tatli kasigi limon suyu

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

YAPILISI:
* Ilk önce serbeti hazirlayin sogmaya birakin
* Hamuru yogurun,30 bezeye ayirin
* 10 dakika dinlenen bezeleri nisasta ile
servis tabagi büyüklügünde acin
(INCE OLMASINA ÖZEN GÖSTERIN)
* Üzerine ceviz serpistirin
* Önce üstten ve alttan ortaya dogru büzün,
sonrada yanlardan yine ortaya dogru büzün
* Katlari teker teker ortaya dogru katlayin
* Katlanan yer alta gelecek sekilde tepsiye dizin
Üzerine tereyagi eritip dökün
* Kabarmamasi icin bir kac yerine kürdan batirin
* Önceden isitilmis firinda 180 derecede pisirin
* Pisen tatlilar iliyinca üzerine soguk serbeti dökün
*** AFIYET OLSUN ****

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.