![]() |
**** Gül Baklavası Güllü Baklava Tatlısı ***
**** GÜL BAKLAVASI GÜLLÜ BAKLAVA TATLISI *** MALZEMELER: * 2 adet yumurta * 1 su bardagi süt * Yarim su bardagi siviyag * 1 yemek kasigi sirke * Yarim tatli kasigi tuz * Yarim paket kabartma tozu * Alabaildigi kadar un ACMAK ICIN * Nisasta ÜZERI ICIN: * 150 gr .tereyag * Ceviz veya findik SERBETI ICIN: * 5 su bardagi su * 4 su bardagi seker * 1 tatli kasigi limon suyu http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg YAPILISI: * Ilk önce serbeti hazirlayin sogmaya birakin * Hamuru yogurun,30 bezeye ayirin * 10 dakika dinlenen bezeleri nisasta ile servis tabagi büyüklügünde acin (INCE OLMASINA ÖZEN GÖSTERIN) * Üzerine ceviz serpistirin * Önce üstten ve alttan ortaya dogru büzün, sonrada yanlardan yine ortaya dogru büzün * Katlari teker teker ortaya dogru katlayin * Katlanan yer alta gelecek sekilde tepsiye dizin Üzerine tereyagi eritip dökün * Kabarmamasi icin bir kac yerine kürdan batirin * Önceden isitilmis firinda 180 derecede pisirin * Pisen tatlilar iliyinca üzerine soguk serbeti dökün *** AFIYET OLSUN **** http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.