![]() |
İçi Boş Gözleme
MALZEMELER 1+1/2 bardak un, elenmiş 1 tutam tuz 1 yemek kaşığı pudra şekeri 2 2/3 bardak 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı Tereyağ HAZIRLANIŞI Un, şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta ve ü karıştırıp una ilave edin. Bu ilaveyi yaparken devamlı karıştırmanız gerekiyor. Hamurunuzun üzerini kapatıp 20 dakika bekletin. Hamuru tekrar yoğurun. Ayçiçek yağını tavada ısıtın ve hamurdan 1 yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar alıp tavada kızartın. Hamurun alt tarafı pembemsi olduğunda üzerinde baloncuklar oluşacak. Balonlu yüzü de kızarttıktan sonra servis tabağına alın ve üzerine bir parça tereyağı . Gözlemelerinizin yanına veya arasına çeşitli reçeller koyabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.