![]() |
** Haşhaşlı Çörek **
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg ** HAŞHAŞLI ÇÖREK ** MALZEMELER: 1 KİLO UN,YARIM PAKET MAYA,ILIK SU TUZ İÇ MALZEME: 1 KASE DÖVÜLMÜŞ HAŞHAŞ,ZEYTİNYAĞ ÜZERI İÇİN YUMURTA SARISI VE SUSAM Önce haşhaşları tavada kavurdum.Sonra kahve makinasında çektim.Böylece mis kokulu haşhaşlarım oldu.Bir kaseye aldığım haşhaşlara, üzerini örtcek kadar zeytinyağ koydum.İyice karıştırdım.İç malzemem hazır. İsterseniz peynirli,kıymalı,patatesli,cevizli v.s. Her türlü iç malzeme kullanabilirsiniz. YAPILIŞI: Önce hamuru ılık su ile yoğurun.1 saat mayalandırın.Mayalanan hamuru bezelere ayırın.Unlanmış aaagahta bezeleri açın.Üstüne her tarafını kaplıycak şekilde iç malzemesi koyun.Kenarından rulo olcak şekilde sarın.İki ucundan ters istikametlere doğru bükün(simit yapar gibi).Yağlanmış tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp bol susam serpin.200 derecede üstü kızarana kadar pişirin.Küçük küçük kesip servis edin.AFİYET OLSUN. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.