Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 02:28 AM |
File Bademli Bisküvi
- 1 Su bardağı pudra şekeri
- 120 gr tereyağı
- 3 Adet yumurta
- 1 Kahve kaşığı vanilya
- 1.5 Su bardağı ince kıyılmış badem
- 2 Su bardağı un
- Üzerine :
- 1 Adet yumurtanın akı
- Dövülmüş badem
- Hazırlanışı
- Hafifçe yumuşatılmış tereyağını 1 su bardağı pudra şekeri ile birlikte çırpma kabına alın.
- Tereyağı beyazlaşana dek hiç ara vermeden 10 dakika çırpın.
- Yumurtaları teker teker karışımın içine ekleyin.
- Bu arada çırpmaya devam edin.
- 1 Kahve kaşığı vanilya, 1.5 su bardağı ince kıyılmış bademi ve 2 su bardağı unu ekleyin.
- Malzemeler özleşene dek iyice yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamuru buzdolabında 1 saat bekletin.
- 1 Saat sonra hafif unlanmış bir zeminde hamuru yarım santim kalınlığında açın.
- Dilediğiniz şekilde bisküvi kalıplarıyla kesin.
- Üzerine 1 adet yumurta akını sürün.
- Dövülmüş badem serpin.
- Orta ısılı fırında bisküvilerin üzeri pembeleşene dek pişirin (yaklaşık 15 dakika).
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.