![]() |
::..Avunya Mantısı..::
Avunya Mantısı
MALZEMELER 1/2 kg nohut 4 adet yufka 1/2 kg kuşbaşı et (kıyma yada tavuk etide kullanılabilir) 1 adet büyük soğan 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı zeytinyağ HAZIRLANIŞI Akşamdan ıslattığınız nohudu, soğan, et, zeytinyağ ve salça ile pişirin. Diğer yanda 4 adet yufkayı rulo yapıp, 1-1.5 cm eninde kesin. Bir fırın tepsisini yağlayıp, dizin, üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağ döküp, fırında alt üst ederek kızartın. Daha sonra, pişirdiğiniz nohudu (bildiğimiz nohut yemeğini) üzerine döküp, tekrar fırına verin, 10 dakika daha pişirin. Üzerine sarmısaklı veya sade yoğurt dökülür, onun üzerinede kızdırılmış biberli yağ dökülür (arzuya göre) --Afiyet Olsun-- Not:ben tavuk etiyle yapıyorum sonuç şahanee...damak tadı açısından da mükemmel herkese tavsiye ederimm |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.