ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Vışne Şurubu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=707655)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:26 AM

Vışne Şurubu
 
VIŞNE ŞURUBU

MALZEMELER
1.5 kg toz şeker
1.5 kg ( ezik ve çürükleri ayıklanmış)

HAZIRLANIŞI
Vişneler saplarıyla birlikte bol suda yıkadıktan sonra saplarını ve çekirdeklerini çıkarın. Cam bir kabın içine bir sıra , bir sıra toz şeker olacak şekilde dizin ve kabın kapağını kapatıp, şekerin nin suyunda erimesi için bir gün bekletin. Vişneleri kevgirle alın, kabın içinde kalan şurubu, ince delikli bir süzgeçten geçirerek süzün ve bir şişeye boşaltın. Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak şurup koyup üzerini suyla tamamlayın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.