| Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 01:03 AM |
Kestaneli Damla Çukulatalı Pasta :)
Malzemeler:- Bir adet yuvarlak kek (Pasta yapmak için kullanılan ortadan kesilerek iki ya da üç parçaya ayrılmış keklerden. Marketlerde UNO ve PASTABAN markaları satılıyor.)
(***Kekini kendisi yapmak isteyenler kekini yapabilirler.)
Keki ıslatmak için: - yarım su bardağı su
- 1 çorba kaşığı şeker
Kreması için:- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un (tepeleme dolu olacak)
- 1 paket toz krem şanti
- 1 su bardağı süt.
Arasına :- 2 su bardağı haşlanmış kestane
- 2 çorba kaşığı damla çikolata
Üzerine dökmek için:- damla çikolata ve haşlanmış kestane
Yapılışı:[*]3 su bardağı süt, şeker ve un bir tencerede boza kıvamına gelesiye kadar pişirilir.[*]1 paket toz şanti ve 1 su bardağı süt çırpılır. Bu şantiden 2-3 kaşık soğuyan kremanın içine karıştırılır.[*]Kekin bir patası şerbetle ıslatılır. Ve kremanın bir kısmı sürülür. Üzerine haşlanmış kestanelerden yerleştirilir. Ve damla çikolataları serpilir.[*]Diğer dilik pata kek üzerine yerleştirilir. Kalan krema pastanın heryerine sürülür. Kalan krem şantiyide üzerine sürün. Dilediğiniz gibi süsledikten sonra pastayı buzdolabına kaldırın.4-5 saat sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun!
|