![]() |
Muzlu Rula Pasta
Malzemeler
Yapılışı Sütün içine krema malzemelerinden vanilya hariç hepsi katılıp karıştırılarak pişirilir. Sonra vanilyası eklenir. Hamur için; yumurta ile şeker çırpılır. Diğer malzemelerin hepsi ilave edilerek hamur elde edilir. Yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye dökülür. Kızarmadan hafif pembe iken fırından alınır. Tepsiden çıkarılıp, kreması önceden yaptığımız için soğuk olarak üzerine dökülecek. Kremayı yayınca üzerine kekin büyüklüğü kadar bütün olarak tek sıra halinde muzlar yerleştirilir. Kalınca rulo şeklinde yuvarlanılır. Dikkatli olalım ki kek dağılmasın (Ancak dağılsa bile 1 gün dolapta duracağı için kendini topluyor). Üzerine çikolata rendesi, hindistancevizi, çekilmiş ceviz veya fındık serpilebilir. Dilimleyince muzla servis tavsiye edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.