![]() |
Visneli Pasta
tabanı için:
-3 yumurta -120 gr. toz şeker -120 gr.un -3 tatlı kaşığı kakao -½ paket kabartma tozu -½ tatlı kaşığı toz tarçın dolgu için: -bir kase vişne -bir su bardağı vişne suyu -2 yemek kaşığı nişasta -3 yemek kaşığı toz şeker(benim kullandığım vişneler şekerli olduğu için kullanmadım) üzeri kreması için: -200 gr yağsız süzme yoğurt(magerquark) -150 ml krema(schlagsahne) -1 paket krema sertleştirici(schlagrahmfestiger) -150 gr labne peynir -1 paket agar agar -1 paket burbon vanilya toz şeker -2 yemek kaşığı pudra sekeri -en son süslemek için kakao hazırlanışı:[*]pasta tabanı için,malzemeleri sıraylamikserleyip( unu tel süzgeçten eleyerek) ,26 cm lik yağladığınız kalıba döküp ,önceden ısıtılmış 160-180 orta ısılı fırında 25 dk pisirin.[*]vişne suyunu,nişasta ve şekeri muhallebi gibi bir kıvama gelinceye kadar karıştırarak kaynatın,ılıdıktan sonra vişneleri üzerine ilave edin.[*]agar agar'ı, bir su bardağı su(200ml) ile poşetin arkasında yazıldığı gibi hazılrayıp ılınması için bekletin[*]yoğurt ve labne peyniri karıştırdıktan sonra ,krema sertleştiricisi ile çırpılmış kremayıda yoğurda ilave edin.[*]en son ılınmış agar agar ,toz vanilya,pudra şekerinide ilave edip tekrar biraz mikserleyip buz dolabınızada dinlenmeye bırakın.[*]pasta tabını enine ikiye kesip ,vişneli karışımı her tarafına yayın diğer kek ile üzerini kapatın[*] i pasta tabanına yerleştirip yoğurt ve kremalı karışımı üzerine yayın,üzerinide süsleyip,buzdolabınızda en az 3 saat dinlendikten sonra ,servis edin...Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.