ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Viyana Keki (Avusturya Mutfağı) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=707300)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:43 AM

Viyana Keki (Avusturya Mutfağı)
 
Malzemeler
  • 4 su bardağı un
  • 15 gr. yaş maya
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 3/4 su bardağı + 1 çay kaşığı şeker
  • 1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
  • 7 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1/3 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 kahve kaşığı tuz
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
Tarif Bilgileri
Kategori: Kek - Pasta
Puanı: 3


Yapılışı

1 tatlı kaşığı margarinle kek kalıbını yağlayın. Mayayı küçük bir kaseye ufalayıp, içine çatalla ezerek 1 çay kaşığı şeker katın. 4 çorba kaşığı ılık süt ekleyip, sütle mayayı kabartın. Kaseyi sıcak ve esintisiz bir yerde 2 saat, hamur bir kat kabarana, yani hemen hemen kalıbı dolduruncaya kadar bekletin. Fırınınızı orta sıcaklığa (180 derece) getirip ısıtın. Kalıbı fırının orta katına sürüp 40 dakika ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişirin. Kalıbı fırından alıp bir kenarda 30 dakika beklettikten sonra keki tamamen soğuması için tel ızgaraya çıkartın. Kek tamamen soğuyunca, üstüne pudra şekeri serpip servis edin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.