![]() |
Hindistancevizli Limonlu Pasta
HINDISTAN CEVIZLI LIMONLU PASTA
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 3 su bardagi un 6 çay kasigi kabartma tozu 90 gram hindistancevizi 2 çorba kasigi rendelenmis limon kabugu Yarim kg tozseker 250 gram tereyagi 4 adet yumurta Iki buçuk su bardagi süt Glazür için: Bir buçuk su bardagi pudrasekeri 90 gram (1 su bardagi) hindistancevizi Yarim çay kasigi rendelenmis limon kabugu 4 çorba kasigi limon suyu Ara malzeme için: 1 su bardagi krema 2 çay kasigi rendelenmis limon kabugu TARIFI: Tereyagini eritip sogutun. Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Hindistancevizi, rendelenmis limon kabugu, tozseker, eritilmis tereyagi, yumurta ve sütü ekleyip tahta kasikla karistirin. Hamuru, yaglanmis kaliba bosaltip önceden isitilmis 180 derece firinda 40-50 dakika pisirin. Firindan alip, 5 dakika kalipta tutup, çikardiktan sonra da telin üzerinde sogutun. Keki enlemesine ikiye kesin. Keklerin arasina limon kabuguyla karistirilmis kremayi sürün. Glazür için derin bir kasede pudrasekeri ve hindistancevizini karistirin. Sürekli karistirarak limon suyunu ekleyin. Rendelenmis limon kabugunu ekleyip karistirin. Glazürü kekin üzerine sivayip servis yapin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.