ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Hindistancevizli Limonlu Pasta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=707282)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:46 AM

Hindistancevizli Limonlu Pasta
 
HINDISTAN CEVIZLI LIMONLU PASTA

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler:
3 su bardagi un
6 çay kasigi kabartma tozu
90 gram hindistancevizi
2 çorba kasigi rendelenmis limon kabugu
Yarim kg tozseker
250 gram tereyagi
4 adet yumurta
Iki buçuk su bardagi süt

Glazür için:
Bir buçuk su bardagi pudrasekeri
90 gram (1 su bardagi) hindistancevizi
Yarim çay kasigi rendelenmis limon kabugu
4 çorba kasigi limon suyu

Ara malzeme için:
1 su bardagi krema
2 çay kasigi rendelenmis limon kabugu

TARIFI:
Tereyagini eritip sogutun. Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Hindistancevizi, rendelenmis limon kabugu, tozseker, eritilmis tereyagi, yumurta ve sütü ekleyip tahta kasikla karistirin. Hamuru, yaglanmis kaliba bosaltip önceden isitilmis 180 derece firinda 40-50 dakika pisirin. Firindan alip, 5 dakika kalipta tutup, çikardiktan sonra da telin üzerinde sogutun. Keki enlemesine ikiye kesin. Keklerin arasina limon kabuguyla karistirilmis kremayi sürün. Glazür için derin bir kasede pudrasekeri ve hindistancevizini karistirin. Sürekli karistirarak limon suyunu ekleyin. Rendelenmis limon kabugunu ekleyip karistirin. Glazürü kekin üzerine sivayip servis yapin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.