![]() |
Paket Ve Çıkın Kurabiyeler
Paket ve çıkın kurabiye malzemeleri
Yumurta, pudra şekeri ve iyice yumuşamış margarin iyice karıştırılır. İçerisine nişasta, vanilya ve kabartma tozu eklenir, yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayrılır kakao katılıp yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp el yordamıyla açılır arasına damla çikolata veya fındık veya fıstık konur zarf gibi katlanır. Kakaolu hamurdan küçük bir parça koparıp el yordamıyla silindir yapılır ve oluşturulan karenin etrafına sarılır. Böylece paketler oluşmuş olur. Çıkın yapmak içinde ceviz büyüklüğünde koparılan hamurun içine çikolata, ceviz veya fındık konur hamurun uçları yukarı doğru büzülür ve kakaolu hamurdan yapılmış bir ip hamurla bağlanır. Üstüne de bir fındık konur. Diğer hamurlara da aynı işlemler yapılıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. 175 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.