Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 01:52 AM |
Ballı Ve Cevizli Pasta
Ballı Ve Cevizli Pasta
Malzemeler
Mutfak Zorluk **Süre 45 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem
Pandispanya için :
5 Adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
Yaklaşık 1 su bardağı un
Yarım çay bardağı eritilmiş margarin
1 Adet limon kabuğu rendesi
Yarım çay kaşığı vanilya
İç malzemesi için :
1 Büyük kutu hazır krem şanti
2 Su bardağı çekilmiş ceviz içi
2 Adet muz
1 Çay bardağı bal
2 Kare paket çikolata
Hazırlanışı
- Yumurta, tozşeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı derin bir kasede çırpın.
- Unu azar azar ilave edip karıştırın.
- Üzerine yağı ekleyin ve fazla karıştırmadan yedirin.
- Yağlanmış fırın kalıbına dökün ve 200 dereceli fırında pişirin.
- Soğumaya bırakın.
- Krem şantiyi ayrı bir kapta üzerindeki tarife göre hazırlayın.
- Muzları dilimleyin.
- Soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye kesin.
- Birinci katına krem şanti sürüp, üzerine dilimlenmiş muzları dizin.
- Tekrar krem şantiyle kaplayın.
- Bal ve ceviz içini karıştırıp, krem şantinin üzerine ilave edin.
- İnce bir kat krem şanti ile sıvayıp ikinci kat pandispanyayı yerleştirin.
- Krem şanti ile kaplayın.
- Çikolatayı eritip, ılınınca pastanın üzerine sürün.
- Kalan krem şanti ve çekilmiş şam fıstıkla dilediğiniz gibi süslemeler yapıp, baklava şeklinde dilimleyin.
- Buzdolabında bekletip soğuk olarak servis yapın.
|