![]() |
Pornikovy Aaaanec (8 Kişilik)
Malzemeler
600 Gr Un 3 Adet Yumurta 4 Çorba Kaşığı Bal 100 gr Tereyağı 250 gr Pudra Şekeri 1 Tatlı Kaşığı Karbonat 1 Tatlı Kaşığı Tarçın 3 Adet Karanfil Anason İçi İçin: Erik Reçeli 150 gr Kuru Üzüm 150 gr Ceviz Üzerine: 1 Adet Yumurtanın Sarısı Yemeğin Tarifi Geniş bir kapta,unu,yumurtaları,balı,tereyağını,pudra şekerini,karbonatı,tarçını ve karanfili karıştırın.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.Hazırladığınız hamuru 4 eşit parçaya ayırın.Üzerine nemli bir bez örterek 3 saat bekletin. Merdaneyle 2 cm kalınlığında açın.Üzerine erik reçeli sürün.Ceviz ve kuru üzüm serpin.Yuvarlayarak,rulo haline getirin.Üzerine yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla sürün.Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.Dilimleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.