ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Şuala Krem - Ekler Pastası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=707182)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:02 AM

Şuala Krem - Ekler Pastası
 
Malzemeler

Hamur için:
1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)
2 1/4 su bardağı un (2,5 bardaktan az)
4 yumurta
2 tatlı kaşağı şeker
2 tutam tuz
2 su bardağı su
Krema için:
1 yumurta
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı un
Yarım litre süt
Yarım paket küçük margarin (65gr.)
Limon kabuğu rendesi ve vanilya

Pastanın Tarifi

Bakır bir kaba yumurta, şeker, un, limon kabuğu rendesi konur. Yavaş yavaş süt ilave edilip karıştırarak pişirilir. Ilıyınca yağ ve vanilya konur. Bakır bir tencereye 2 bardak su, yağ, şeker, tuz konup kaynatılır. Elenmiş un birden ilave edilip karıştırarak Pişirilir. (Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır.) Ilıyınca yumurtalar birer birer kırılır, karıştırılır. Ucuna geniş huni takılmış krema torbasına doldurulup yağlanmış tepsiye yuvarlak veya uzun sıkılır. (Ceviz büyüklüğünde veya bir parmak uzunluğunda.) Orta hararetli fırında gevrek olarak yavaş yavaş pişirilir (içinin boşalması için). İçlerine krema pompası ile krema doldurulur. Üzeri çikolata ile kaplanır veya pudra şeker elenir.
Üzeri için: 50 gr. sütsüz çikolata ile 50 gr. margarin kaynar su bulunan bir kabın üzerinde eritilip iyice karıştırılır. Pastaların üzeri bir çikolataya batırılıp ters çevrilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.