![]() |
Resimli Paskalya Çöreği Tarifi
Resimli Paskalya Çöreği Tarifi
Resimli Paskalya Çöreği Yapılışı Resimli Paskalya Çöreği Nasıl Yapılır Malzemeler 4,5 su bardağı un 3 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürmek için ayrılacak) 1,5 su bardağı pudra şeker Yarım küçük paket margarin (65 gr.) 2 tatlı kaşığı yaş bira mayası 2- 3 tatlı kaşığı mahlep 2- 2,5 kahve fincanı süt 1 çorba kaşığı fındık içi Yarım kahve kaşığı tuz Hazırlanışı 1- Un elenir. Ortasına ılık sütle ezilmiş bira mayası, yağ yumurta, pudra şeker, tuz, mahlep konur yumuşak bir hamur yoğrulur. 2- Üzeri örtülüp ılık bir yerde mayalandırılır. 3- Hamur iki misli kabarınca dokuz parçaya ayrılır. Her parça, ortası şişkin kenarları ince çubuklar halinde yuvarlanır (20 cm). 4- Üç tanesi bir araya getirilip saç örgüsü yapılır. Yağlanmış tepsiye konup biraz daha mayalandırılır. 5- Üzerine yumurta sarısı sürülüp kıyılmış fındık serpilir. Orta hararetli fırında pişirilir. 6- Yumuşak kalması için bir tencereye alınır, üzerine ünce bir peçete, sonra da kapağı örtülür. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.