![]() |
Çikolata Armutlu Kek
ikolata Armutlu Kek
Malzemeler: 125 g margarin 1 su bardağı mısır unu 1 su bardağı toz şeker 4 yumurta 1 poşet Dr.Oetker Şekerli Vanilin 1,5 su bardağı un 1 poşet Dr.Oetker Hamur Kabartma Tozu 1 tutam tuz 40 gram ufalanmış bitter çikolata Yarım su bardağı kuru üzüm 2 adet orta boy armut Hazırlanışı: Margarini eritip soğumaya bırakın. 26 cm çapındaki kek kalıbını 1 yemek kaşığı margarin ile yağlayıp üzerine 1 yemek kaşığı mısır unu serpin. Toz şekerden bir yemek kaşığı ayırıp kalanını çırpma kabına alın. Margarin, yumurta, şekerli vanilin, mısır unu, un, hamur kabartma tozu ve tuzu ilave edip 5 dakika çırpın. Çikolataları ve kuru üzümleri ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün. Armutları soyup ince ince dilimleyin ve hamurun üzerine hafifçe bastırarak dizin. Ayırdığınız 1 kaşık toz şekeri üzerine serpin ve pişirin. Elektrikli Mini Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 170°C(önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 40-50 dakika Ilınınca dilimleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.