| Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 02:27 AM |
Çikolata Soslu Cheesecake
Malzemeler:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 100gr. tereyağ
- 2 adet yumurta (oda ısısında)
- 1 paket labne peyniri (oda ısısında)
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 3 çorba kaşığı un
- Üst sos için:
- 200gr. çikolata
- 4 yemek kaşığı krema
- alternatif üst sos:
- 3 yemek kaşığı tozşeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 doluca yemek kaşığı un
- 1buçuk su bardağı süt
- kelepçeli kek kalıbı
Yapılışı:[*] Tercihen büyük hazneli mutfak robotunda bisküvileri un haline getirin.[*] Tereyağını ilave edip tekrar çalıştırın ve yağı bisküviye yedirin.[*] Karışımı kelepçeli kalıba dökerek kaşığın tersiyle eşit şekilde bastırarak düzeltin.[*] Robotu bir peçete ile silerek labne peyniri ve şekeri ilave edip karıştırın.[*] Yumurtaları tek tek kırarak tekrar ancak karışana kadar (daha fazla çırpmayın) makineyi çalıştırın.[*] Vanilya ve elenmiş unu ilave ederek bir iki kere daha çalıştırdıktan sonra karışımı bisküvili tabana dökün.[*] Isıtılmıs 170C dereceli fırında kreması sertleşene kadar pişirin.[*] Fırından alıp soğumaya bırakın.[*] Üst sosu için kremayı bir cezvede düşük ısıda eritip çikolatayı parçalayarak ekleyin ve sürekli karıştırarak eritin. [*] Soğumuş cheese cakenizin üzerine yavaşça dökerek yayın ve sertleşmesş şçşn buzdolabına kaldırın.[*] Alternatif olarak şeker ve un ve kakaoyu bir tencerede karıştırıp sütü ilave edin ve koyulaşana kadar pişirin ve 10. maddeyi uygulayın. [*] Arzuya göre file fıstık ile süsleyerek servis yapın.
|