Prof. Dr. Sinsi |
09-05-2012 02:27 AM |
Pekmezli Çaylı Topkek (Muffin)
Malzemeler:
- 1+3/4 (1 su bardağından 2 parmak eksik) su bardağı un
- 1 silme tatlı kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı toz karanfil
- 100gr. oda ısısında tereyağı veya margarin
- 1/2 su bardağı kahverengi veya beyaz tozşeker
- 1 adet yumurta
- 1/4 su bardağı pekmez
- 3/4 su bardağı orta demli çay (veya sütte kullanılabilir)
- üzerine pudra şekeri
Yapılışı:[*] Unu ve karbonatı birlikte eleyip karanfil ile karıştırın ve kenara ayırın.[*] Yumuşak yağı ve tozşekeri birlikte kabarıp krema gibi oluncaya kadar mikserle çırpın.[*] Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.[*] Pekmez ve çayı ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra unlu karışımı ekleyip düşük hızda veya spatula ile kek hamurunu karıştırın.[*] Minik muffin/topkek kağıtları yerleştirilmiş kalıbınıza kaşıkla dökerek hamuru paylaştırın. İsterseniz normal kek kalıbındada pişirebilirsiniz.[*] Isıtılmış 170C dereceli fırında içi pişip üstü hafif bir kabuk oluşturana kadar pişirin.[*] Ilınınca kalıplardan çıkarıp pudra şekeri serperek servis yapın.
|