![]() |
Selanik Kızartması
SELANİK KIZARTMASI MALZEMELER: 3 Adet Topan Patlıcan 150 gr.Teneke Peyniri 1 Tutam Maydanoz 3 Yumurta HAZIRLANIŞI: Bir kaba peyniri koyup çatalla eziniz. İçerisine 1 yumurtayı kırıp karıştırınız. Maydanozlarıda ince ince kıyıp bu karışıma ilave ediniz.Topan patlıcanları birer parmak kalınlığında kesiniz.Bir ucu açık kalacak şekilde kese biçiminde ortadan bıçakla cep açınız.Açtığınız cebe peynirli harcınızdan koyup çırpılmış yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartınız. AFİYET OLSUN Bu tarifin aynısını kıymalı iç hazırlayarak ta yapabilirsiniz, aklınızda bulunsun.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.