![]() |
İlkler Asla Unutulmuyormuş
Kırgınım...Kırıkdökükdağılmış belki en fazlasından...Yorgunum...Bıkkınumarsızve hatta suskunum...Kağıda kaleme sığmaz hesaplaşmaların en debdebeli saatlerinde durmuşken beynim;yapamıyorum toplamalarıçarpımlar işaretsiz...Sayılar tek ve sonuçlar hep sensiz...
Sana değil aslında benim kırgınlığım;inan bana hesaplarım seninle değil;Benim derdim benimle;benim derdim ''benisen yapan yüreğimle''... Suçlamıyorum seni;''niçin''''niye'' diye de hiç sormuyorum.Özlüyorsamağlıyorsamalışamıyorsa m yokluğunabiliyorum ki bu benim hatam.! Biliyorum kizayıflık bende aslındabiliyorum ki bu ayrılık''beni'' ''sen'' yaptığım gün başladı aslında.Belki de...Belki de bu kadar önlemsiz sevmeyi kabullenemiyorumyakıştıramıyorum kendime.Hazmedemiyorum belki de... Hayatımı yokluğunun avuçlarının arasına koyupbir kukla misali verdiysem ipleri eline ve bıraktıysam kendimisavruluyorsam fırtınalardahortumlar savuruyorsa ruhumu ve kalbimi ayrı yerlereisyanlarım kendime benim... Aşık olmalıydım ben sana.Aşığım çığlıkları atmalıydım;en fazlası bilinmez ama geçiçi zaman süren...Tutkumsaplantım ya da vazgeçilemezim demeliydim.Aşk olmalıydı adıncan olmalıydı belki ama ''nefesim'' dememeliydim sana...Taşıyamayacağın yükler yükleyip altında ezmemeliydim kendimi.En son noktayasevgiye hapsedipkendi ellerimle kazımamalıydım gözüm gürürkenkulağım duyarken içine girdiğim mezarımı... En kolayıydı senden nefret etmeken basitiydi yaşamı senden önce ve senden sonra haline getirmek.İmkansız değildi yerine birini koyupbaşka bir tendebaşka bir ruhtabaşka bir gülüşte yeniden yeşermek.Bir silgi alıp elime sana dair herşeyi silmek...Ya da tutup bir kibrit alevine sen yazan defterleriyakmak...Ve serpmek küllerini dağataşasuyatoprağa... Kabullenemediğim gidişin değilderdimbenim seni benden gönderemeyişim.Sana ait hiçbir anıya dokundurmuyorsam kimseyiellettirmiyorsam adınıacılarımı da olmayan sevinçlerim gibi hapsediyorsam kendimede ve seni bende esir tutuyorsamruhumu inlete inlete direniyorsam sensizliğesanma kizorum vazgeçilmezliğin değil;kimbilirbelki de benim senden vazgeçmeye cesaret edemeyişim... İlklerimi bıraktım ben sende;sen benim ilk sevdam ve ilk yok oluşumsun ve öğrendim ki ilkler asla unutulmuyormuş!!! |