![]() |
Uzaklara Çiviledim Yalnızlığımın Kaval Sesini
Neydim ne oldum
Sefil bir kuşun kanadından kendime döndüm Su/s gibi duruyorken içimde hayat Sessizce akıttım denizimi yüreğinin bodrumlarına Ben en derin kıvrımlarının keşfedilmemiş izi Korkma ateşimin sabır sırrından Bak, Sorgusuz matemlerin döküldü hilal kaşlarımdan Sen alnı secdede son sözlerimin vakti Yerden yükselmiş yüzün göğe benzer Bu gecelerde hiçbir geceye gitmeye susalım -yarın başka bir rüzgarda ellerim olmayabilir- Sevinç kurşunları vurur deli sevdanın aklını Dolanır uçurtmanın kuyruğunda zikir düşüncelerim Tenha ülkende duaya durur aykırı niyetlerim Avazdır kapına baskın çılgınlığım Yaşar akın yüreğim dilinin ucunda soluklarını Neydim ne oldum Sızlandım şair sayıklamalarıyla saklına Cahil bir çocuğun gözlerinde güneş yükümü taşıdı Ter bastı gelgit yangınlarımın beyazını Kimse kalmadı yakınımda Uzaklara çiviledim yalnızlığımın kaval sesini Bilemezsin ikindiler kondu saçımın titreğine Gece bana öldü yıldız bana Ben sana... Bilemezsin çekersen alınyazımı yarım kalır uykularım Anlamı bozulur zulamda gizli suretinin Bu gecelerde hiçbir geceye gitmeye susalım -yarın başka bir rüzgarda ellerim olmayabilir- Duyumsa tutsaklığımı ten damarlarında Gelişim yıldırım inişim sağanaklar olmasın İki dağ arasına yoksa zifir yıkılırım Gülüşüm hiçlik olur kaderin düşünde Kana bulanır ufuk Yer yarılır gömülür içine bahar dalları Ki ,adın sen şarkılarım Gülümse Diz çöksün bakışlarım |