ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Bulantı için Şifalı Bitkiler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=67548)

Şengül Şirin 03-18-2009 01:43 PM

Bulantı için Şifalı Bitkiler
 
Açıklama : Bu bölümde tavsiye edilen şifalı bitkilerden, aç karına sabah, öğle, akşam, yatarken, çay gibi demletilir, 2 - 3 bardak balla içilir. Öğütülür bal ile macun yapılır, 1 - 2 tatlı kaşığı yenir, Damıtılmış bitki suyu birer kahve fincanı içilir. 5 gram bitki yağı, 15 - 20 gram damıtılmış bitki suyu, bal ile tatlandırılır çalkalanır hülasa olarak içilir.
Adasoğanı : Çayı ve suyu içilir.
Akgünlük sakızı : Macunu yenir, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır.
Ardıç tohumu (siyah) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır.
Bal : Yenir, şifalı bitkilerle macun yapılır, Şerbeti içilir. Merhem gibi sürülür.
Çörek otu : 5 gram su ile yutulur. Macunu yenir. Yağı 5 gram içilir. Yağı sürülür veya sarılır.
Demir Hinti (Hint hurması) : Şerbeti içilir.
Eğrelti otu (adi ılgın) : Taze tozları bal ile karıştırılarak yenir. Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir.
Fare kulağı (sülük otu) : Çayı ve suyu içilir.
Gökçe (ökse - burç) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Hardal (siyah) : Macunu yenir. Hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır.
Helile (kara ve sarı) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Kakule : Kaynatılarak birer bardak nar suyu ile içilir.
Kantaron (sarı) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır.
Kara yemiş : Şurubu içilir. Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir.
Karabaş lavanta çiçeği : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır.
Karabaş lavanta çiçeği : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır.
Kekik : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır.
Kuşburnu (yabani gül) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Kuzu kulağı (labada) : Şerbeti içilir.
Mersin ağacı : Çayı ve suyu içilir.
Meyan kökü : Macunu yenir. Çayı, suyu ve şurubu içilir.
Misk : İçilir, koklanır veya sürülür. Ayrıca macunların içine katılır.
Nane : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır.
Oğulotu (melisa) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır.
Papatya : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır.
Rezene : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır.
Sinameki : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Şahtere otu : Çayı ve suyu içilir. Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir.
Taflan (kara yemiş) : Çayı ve suyu içilir.
Tarçın (Çin tarçını) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Tere otu ve tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Üzerlik tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.
Yavşanotu (yarpuz - filiskin) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.