![]() |
Bulantı için Şifalı Bitkiler
Açıklama : Bu bölümde tavsiye edilen şifalı bitkilerden, aç karına sabah, öğle, akşam, yatarken, çay gibi demletilir, 2 - 3 bardak balla içilir. Öğütülür bal ile macun yapılır, 1 - 2 tatlı kaşığı yenir, Damıtılmış bitki suyu birer kahve fincanı içilir. 5 gram bitki yağı, 15 - 20 gram damıtılmış bitki suyu, bal ile tatlandırılır çalkalanır hülasa olarak içilir.
Adasoğanı : Çayı ve suyu içilir. Akgünlük sakızı : Macunu yenir, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır. Ardıç tohumu (siyah) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır. Bal : Yenir, şifalı bitkilerle macun yapılır, Şerbeti içilir. Merhem gibi sürülür. Çörek otu : 5 gram su ile yutulur. Macunu yenir. Yağı 5 gram içilir. Yağı sürülür veya sarılır. Demir Hinti (Hint hurması) : Şerbeti içilir. Eğrelti otu (adi ılgın) : Taze tozları bal ile karıştırılarak yenir. Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir. Fare kulağı (sülük otu) : Çayı ve suyu içilir. Gökçe (ökse - burç) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir. Hardal (siyah) : Macunu yenir. Hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır. Helile (kara ve sarı) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir. Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir. Kakule : Kaynatılarak birer bardak nar suyu ile içilir. Kantaron (sarı) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır. Kara yemiş : Şurubu içilir. Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir. Karabaş lavanta çiçeği : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır. Karabaş lavanta çiçeği : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır. Kekik : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır. Kuşburnu (yabani gül) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir. Kuzu kulağı (labada) : Şerbeti içilir. Mersin ağacı : Çayı ve suyu içilir. Meyan kökü : Macunu yenir. Çayı, suyu ve şurubu içilir. Misk : İçilir, koklanır veya sürülür. Ayrıca macunların içine katılır. Nane : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır. Oğulotu (melisa) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır. Papatya : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır. Rezene : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır. Sinameki : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir. Şahtere otu : Çayı ve suyu içilir. Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir. Taflan (kara yemiş) : Çayı ve suyu içilir. Tarçın (Çin tarçını) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir. Tere otu ve tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir. Üzerlik tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir. Yavşanotu (yarpuz - filiskin) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.