![]() |
Tavuklu Ve Zeytinli Pide
Tavuklu ve zeytinli pide
KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 30 dk Malzemeler: 150 gr tavuk göğüs eti 1 sivri biber 9 çekirdeği çıkarılmış zeytin 1 kırmızı biber 1 kahve fincanı zeytinyağı 2 diş sarımsak 2 domates 1 su bardağı domates suyu 1 su bardağı tavuk suyu Tuz, karabiber, pulbiber 2 bayat pide dilimi (üçgen şeklinde kesilmiş) 1 dal maydanoz Hazırlanışı: *Biberleri temizleyip zar şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyup kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin ve zar şeklinde doğrayın. Tavuk etini zar şeklinde doğrayın. *Zeytinyağını tavada ısıtıp sırasıyla sarımsaklar, biberler ve tavuk etini soteleyin. Domates ve domates suyunu ilave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Zeytinler ve baharatı ekleyip tatlandırdıktan sonra ocaktan alın. *Tavuk suyunu ayrı bir tencerede kaynatın. Dilimlenmiş pide ekmeklerini içine atıp (yumuşaması için) hemen çıkarın. Tezgahın üzerine alıp ılınmasını bekleyin. *Pide ekmeğini tamamen kopmayacak şekilde enine ikiye kesin. İçlerine hazırladığınız tavuk etli karışımı paylaştırın. Maydanozla süsleyip sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.